15 februari 2021

(Start nieuwe) Zij-instromersopleidingen tot Overheidsjurist en tot Wetgevingsjurist

Vanaf 18 maart gaan de zij-instromersopleidingen tot Overheidsjurist en tot Wetgevingsjurist weer van start. Deze opleidingen zijn bedoeld voor bijvoorbeeld beleidsambtenaren, advocaten, rechters of gemeentejuristen die als overheids- of wetgevingsjurist willen gaan werken.

De Academie biedt deze opleidingen sinds 2019 aan. Inmiddels hebben er vier edities van de opleiding tot Wetgevingsjurist en twee tot Overheidsjurist plaatsgevonden (deze laatste wordt één keer per jaar georganiseerd).

Hieronder wat ervaringen van oud-deelnemers:

Mr. dr. M.W. (Machteld) de Hoon, Ministerie van Justitie en Veiligheid

“Deze opleiding geeft een stevige basis voor de verschillende facetten van wetgeving. Goede line-up van docenten, nuttige naslagwerken (het voorbeelddossier heb ik al menigmaal geraadpleegd) en daarnaast was het ook gewoon heel leuk om samen met andere wetgevingsjuristen met verschillende achtergronden te werken aan opdrachten. Een aanrader dus!”

Mr. H. (Heleen) Peelen, Ministerie van EZK

Veel profijt van zij-instromersopleiding tot Wetgevingsjurist! Deze opleiding heb ik afgelopen jaar mogen volgen. Dat de opleiding noodgedwongen deels online was, wat trouwens prima was georganiseerd, maakt het plezier dat ik ervan in mijn werk heb, niet minder. De stof van de module wetgevingstechniek is direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. De module over de wetgevingsprocedure gaf een mooi overzicht van alles in en om de procedures, zoals wat er in beide Kamers aan de orde kan zijn. Verrassend vond ik de eerste module Werken als jurist in een politiek bestuurlijke context omdat elementen uit deze toch meer beschouwende module, toch in de praktijk nog regelmatig door mijn hoofd gaan als ik met mijn werk bezig ben. Kortom, een aanrader!

‘Veel relevante onderwerpen’

‘Inhoudelijk erg goede docenten’

‘Overzichtelijke periode van een aantal maanden, waardoor het ‘leuk’ bleef’

‘De onderwerpen en colleges waren stuk voor stuk interessant, en de docenten zeer kundig en tegelijk heel benaderbaar’

‘De zij-instromersopleiding voor Overheidsjuristen is voor mij een relevante toevoeging geweest aan mijn ontwikkeling’

‘Weinig studiebelasting’

Delen