15 mei 2024

Start nieuwe leergang: adviesvaardigheden voor juristen van Rijksinspecties

Maandagochtend 13 mei, 09:20 uur. De meivakantie is afgelopen, opleidingscoördinatoren Esther Ruigrok van de Werve en Margot Groenhuijsen staan samen met trainer Tonco Modderman in de startblokken want vandaag is de eerste cursusdag van de Leergang adviesvaardigheden Rijksinspecties.

Er zijn nog maar twee van de 15 deelnemers binnen, over tien minuten gaan we starten. Er zal toch niets verkeerd zijn gegaan? Het onrustige onderbuikgevoel ebt gelukkig snel weg als binnen enkele minuten de overige deelnemers binnendruppelen.

Zodra iedereen wat te drinken heeft, heet Jaap Roording, hoofd JZ van de NVWA, iedereen van harte welkom en licht hij de totstandkoming van de leergang toe. De wens voor een opleiding specifiek voor adviesjuristen die werkzaam zijn bij een rijksinspectie bestond namelijk al enige tijd. Op initiatief van Nicoline Monsees, hoofd afdeling Handhaving van de Nederlandse Arbeidsinspectie, hebben de academies daar een interessant opleidingsprogramma voor ontwikkeld waarbij zowel mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden alsook intervisie aan bod komt.  

Maar vandaag trappen we af met een dag over politiek bestuurlijke sensitiviteit. De deelnemers zullen aan het eind van de dag alles weten over de (in)formele spelregels van politiek bestuurlijke systemen en welke rol zij daarin hebben. Ook de Wet van Pleuris kent dan vast geen geheimen meer! 

Delen