3 juni 2016

Selectieprocedure 2016 afgerond

 

De selectieprocedure voor de nieuwe lichting trainees is deze week afgerond. Afgelopen dinsdag kregen negentien kandidaten te horen dat zij zijn aangenomen voor het werk en de opleiding als wetgevingsjurist of overheidsjurist. Vanaf september 2016 gaan zij aan de slag. 

Over twee weken gaan de nieuwe trainees langs de deelnemende ministeries om zich een beeld te vormen van de plekken waar zij kunnen werken. Daarna bepaalt de rector de uiteindelijke plaatsing van elke trainee. Dat wil zeggen dat hij allereerst besluit of iemand als wetgevingsjurist of als overheidsjurist wordt aangesteld; er zijn dit jaar negen plaatsen voor wetgevingsjuristen en tien voor overheidsjuristen. Daarna bepaalt hij bij welk dienstonderdeel elk van hen terecht komt. Uiteraard let hij daarbij goed op de voorkeuren en wensen die kandidaten en leidinggevenden hebben uitgesproken, of die zij nog zullen doorgeven.

Het was een strenge procedure, waarin ook dit jaar veel kandidaten hun talenten hebben kunnen tonen. Ongeveer 350 personen schreven zich in februari in voor de selectieprocedure. Omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, zijn er in elke ronde van de procedure kandidaten afgevallen die ook sterk gemotiveerd waren voor het werk en de opleiding.

 

Delen