11 mei 2022

Maatwerkcursussen ministerie van Financiën

In 2021 vroeg de teamleider van de Wob-pool van het ministerie van Financiën aan de Academie voor Overheidsjuristen om een maatwerkcursus te organiseren voor de medewerkers van de Wob-pool en een deel van de Wob-juristen. Veel van de collega’s zijn redelijk jong en hadden in sommige gevallen nog geen eerdere werkervaring. Het werken op een ministerie en het behandelen van Wob-verzoeken vergt bepaalde vaardigheden, die onder andere door het volgen van drie cursussen bij de Academie verder ontwikkeld konden worden.

De cursussen waren gericht op: schrijfvaardigheid, mondelinge vaardigheden en vergaderen. De samenstelling van de deelnemers was gemengd, want het ging van MBO, HBO tot WO-niveau. Alle cursussen werden voorbesproken met de verschillende trainers en de Academie, om het beste aanbod aan de deelnemers te kunnen bieden.

Gedurende vier maanden zijn de cursussen gevolgd. De deelnemers hebben de cursussen als heel leerzaam en interactief ervaren. Het was niet slechts luisteren naar theorie, maar echt oefenen en ook van elkaar leren. Men leerde elkaar ook beter kennen, wat in een nieuw team zeker een bijkomend voordeel was. Effectief overtuigen was de laatste van de drie cursussen en kreeg de hoogste complimenten. Voor veel deelnemers was dat de eerste keer oefenen met een acteur en dat werd als zeer leerzaam en prettig ervaren. De cursussen werden telkens in twee groepen gevolgd, van maximaal 10 personen. Zo was er voor iedereen voldoende aandacht.

Ook geïnteresseerd in een maatwerktraject? Lees hier verder!

Delen