12 februari 2019

Jaarcongres van de Nederlandse Juristen-Vereniging op vrijdag 14 juni 2019

Zijn voor een jurist in 2019 minstens twee goede voornemens haalbaar?

Juristen werken aan het recht. Een samenleving met meer rechtvaardigheid komt er niet zo maar. Zeker niet bij wereldomspannende problemen. Kan het (internationaal) recht daarbij behulpzaam zijn? En wat is de werking van het recht bij de aanpak van grensoverschrijdende klimaat- en vluchtelingenvraagstukken? Daarover gaat het jaarcongres van de Nederlandse Juristen-Vereniging op vrijdag 14 juni 2019 in Arnhem. Noteer die datum alvast in je agenda. Juristen doordenken dan dat stuk van het recht en breken zich samen het hoofd over wat goede oplossingen kunnen zijn.

De Nederlandse Juristen-Verenging houdt overigens al decennialang op de tweede vrijdag van juni haar jaarcongres. De NJV is de enige algemene vereniging van juristen in Nederland en biedt je als jurist een brede juridische verdieping. Het jaarcongres is al vanaf 1870 een ontmoetingsplaats voor juristen van alle disciplines, jong en oud.

De NJV staat open voor alle juristen en bijna-juristen. Kortom: word lid van de NJV (het eerste jaar gratis)! Meld je aan via de website. En wie weet zien we je ook op het NJV-jubileumcongres op vrijdag 12 juni 2020 in Den Haag? Thema: de toekomst van de jurist, de jurist van de toekomst.

Het bestuur van de Nederlandse Juristen-Vereniging

Nico Schrijver, Marnix van Ginneken, Marianne Hirsch Ballin, Rien den Boer, Stijn Franken, Arlette Schijns, Jaap Polak, Friederike van der Jagt, Michel Vols, Corjo Jansen, Mariken van Hilten en Branda Katan”

Delen