11 november 2021

Diploma-uitreiking in Theater Diligentia!

Onze afgestudeerde trainees tot overheidsjurist en wetgevingsjurist ontvingen 12 oktober jl. op feestelijke wijze hun diploma. Voor de trainees, die door COVID-19 1,5 jaar van de opleiding vanuit huis hebben gevolgd, was het extra bijzonder om hun diploma 'live' in het bijzijn van familie en vrienden te ontvangen.  

Rector Pauline Schuyt trapte in het Haagse Theater Diligentia af met een welkomstwoord. Vóór de daadwerkelijke uitreiking ging oud-rector Bert Niemeijer in op de opleiding en het werkterrein van overheids- en wetgevingsjuristen. Hij benadrukte dat juristen bij het Rijk maatschappelijk belangrijk en interessant werk doen. Een extra bonus van de opleidingen van de Academies is bovendien dat de trainees een goed netwerk opbouwen. 

Elke nieuwe wetgevings- en overheidsjurist werd persoonlijk toegesproken door Bert Niemeijer. De oud-rector lichte daarbij hun eindopdracht toe of vroeg trainees dat zelf te doen. Bovendien benoemde hij hun juridische talenten en werden anekdotes niet geschuwd.

Traditiegetrouw betroffen de eindopdrachten zeer uiteenlopende onderwerpen: van elektromagnetische velden en de integratie-uitkering tot het experiment gesloten coffeeshopketen. Enkele waren - hoe kan het ook anders - coronagerelateerd en veel uithoeken van het recht kwamen aan bod.

Trainee David Mokveld verraste het publiek met een muzikaal intermezzo. Hij zong heel toepasselijk voor de coronaperiode het nummer 'Out there' van Disney's Klokkenluider van de Notre Dame. 

Na de uitreiking van de diploma's spraken twee trainees namens beide groepen hun dank uit. Er werd teruggeblikt op (digitale) colleges, het (thuis)werken en (online) borrels. Als blijk van erkentenis kreeg het personeel een mooi cadeau: een spiegel met de tekst 'Waardeer dat jij jezelf in deze spiegel ziet, vanwege een pandemie waren wij hier bijna niet'. Dit cadeau krijgt in overleg met de trainees een mooi plekje in het pand van de academies!

Delen