7 juli 2022

Diploma-uitreiking

Op 6 juli ontvingen onze trainees van de twintigste opleiding tot wetgevingsjurist en de twaalfde opleiding tot overheidsjurist op feestelijke wijze hun welverdiende diploma in Theater Diligentia.

Rector Pauline Schuyt trapte in het Haagse theater af met een welkomstwoord. Elke nieuwe wetgevings- en overheidsjurist werd vervolgens persoonlijk toegesproken. De rector-directeur lichte daarbij hun eindopdracht toe of vertelde anekdotes van de afgelopen twee jaar. Bovendien werden alle trainees gecomplimenteerd hoe ze zich, ondanks digitale colleges en thuiswerken, gedurende de masteropleidingen verder hebben ontwikkeld als persoon en als jurist. 

Traditiegetrouw betroffen de eindopdrachten zeer uiteenlopende onderwerpen: van volkshuisvesting en geautomatiseerde besluitvorming tot de verschijningsplicht. Enkele waren - hoe kan het ook anders - coronagerelateerd en veel uithoeken van het recht kwamen aan bod.

Een groepje trainees verraste het publiek met een sketch over een digitaal college, waarbij alle ongemakken van het 'Webexen' voorbij kwamen: de mute-knop, een kat in beeld, slechte verbinding et cetera. Er werd smakelijk om gelachen!

Na de uitreiking van de diploma's spraken drie trainees namens beide groepen hun dank uit. Er werd teruggeblikt op voor hen de drie hoogtepunten: stages, vaardigheidsvakken en de internationale werkweek. Als blijk van erkentenis kreeg het personeel een mooi cadeau: een prachtige afdruk van het Academiegebouw. Dit cadeau krijgt in overleg met de trainees een mooi plekje in het pand!

Delen