21 februari 2024

De Academie breidt uit!

Jullie hebben het misschien wel gehoord: de Academie is uitgebreid! Naast onze hoofdlocatie op het Lange Voorhout nr. 62 hebben we vanaf begin februari een prachtige tweede cursuslocatie in gebruik.

Slechts een paar deuren verder, op het Lange Voorhout nr. 58, zijn extra onderwijs- en vergaderruimtes gerealiseerd. Na een aantal maanden hard werken beschikken we nu over drie nieuwe sfeervolle, modern ingerichte (cursus)ruimtes met de stijlvolle elementen die je van de Academie gewend bent.

De Vetozaal is een vergaderruimte voor maar liefst 16 personen. Het Binnenplein in het souterrain is een speelse ruimte om de lunch te nuttigen of brainsstormsessies te houden. De kunst en de levende moswand in de grote onderwijsruimte genaamd Florijnzaal maken het geheel af en zorgen voor een vitaliserende werkomgeving. Daarnaast zijn er twee koffiepantry’s met een uitgebreid assortiment.  

Deze locatie is alleen geopend als er bijeenkomsten plaatsvinden. Zie voor meer informatie onze contactpagina. Indien er geen cursussen of colleges plaatsvinden stellen wij onze zalen ook beschikbaar voor verhuur binnen de Rijksoverheid. Voor meer informatie kun je contact opnemen via zaalhuur@acwet.nl.

Florijn op nr. 58

Met een laptop, een presentielijst en naambordjes onder mijn armen loop ik rond half negen naar de dependance van de Academies. Of zoals we het in de wandelgangen inmiddels ‘nummer 58’ noemen. Vandaag is het D-Day: de eerste cursus wordt gegeven in de Florijnzaal. Het is een maatwerkcursus Wetgevingstechniek voor beleidsadviseurs van de hoofddirectie Personeel van het Ministerie van Defensie en wie kan die beter geven dan de naamgever van deze zaal? Juist, onze oud-collega Nico Florijn natuurlijk!

Rustig druppelen de eerste deelnemers binnen, ik merk dat ik het best spannend vind wat de eerste indruk zal zijn. De inrichting is nieuw en straalt een fijne en rustige sfeer uit, al snel blijkt dat de koffiecorner een favoriete plek is om te verpozen. Als in de ochtend de wifi niet goed werkt wordt dat gelukkig snel door Karen opgelost en ook als in de middag blijkt dat de gevoelstemperatuur in de zaal wat laag is, is dat snel verholpen. Verder verloopt de dag op rolletjes en als Nico rond half vijf de cursus afrondt, zie ik tevreden gezichten hun jas aantrekken. De kop is er af, op naar veel onderwijsavonturen in het prachtige nummer 58!

Margot Groenhuijsen

Delen