16 december 2021

Bezoek onze online inhousedagen op 13 januari of 1 februari!

Jurist worden bij de Rijksoverheid? Kom naar de inhousedagen van de Academie voor Wetgeving en Overheidsjuristen op 13 januari of 1 februari 2022!

Heb je net je rechtenstudie afgerond en wil je jouw juridische kennis en vaardigheden inzetten voor het oplossen van maatschappelijke vragen, zoals het klimaatprobleem, de opvang van vluchtelingen, of het woningtekort? Dan zijn wij op zoek naar jou voor het traineeship tot wetgevingsjurist of overheidsjurist.

Wat houdt het traineeship in?
Ons tweejarige traineeship bestaat uit een combinatie van opleiding en werk. Je wordt voor 3,5 dag per week als jurist aangesteld bij een ministerie, een (uitvoerings)organisatie (bijvoorbeeld de IND), de Tweede Kamer, of de Raad van State. Daarnaast volg je 1,5 dag per week onderwijs dat erop is gericht om jou alle kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt op de werkvloer. Door de combinatie van onderwijs en praktijk kun je opgedane kennis direct toepassen.

Het werk als jurist bij de Rijksoverheid
Wij verzorgen een traineeship voor wetgevingsjuristen en voor overheidsjuristen. Wetgevingsjuristen – het woord zegt het al – maken wetten. Op verzoek van politici en beleidsmakers zoeken zij naar juridische oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken en zetten deze om in uitvoerbare, toekomstbestendige wetten. Overheidsjuristen hebben een divers takenpakket en adviseren de bestuurlijke en politieke top over maatschappelijke vraagstukken, reageren op brieven van burgers over hun problemen met de overheid, en vertegenwoordigen de Staat in beroepsprocedures voor de rechtbank.

Interesse?
Wil je meer weten over onze traineeships, kom dan naar een van onze inhousedagen op 13 januari en 1 februari 2022. Daar geven we meer informatie over de vorm en inhoud van de traineeships, beantwoorden we al jouw vragen en kun je onze huidige trainees ontmoeten en hun ervaringen horen. Aanmelden voor de inhousedagen kan via onze website.

Delen