6 februari 2024

Bezoek aan het Kabinet van de Koning

Op dinsdagmiddag 30 januari brachten onze eerstejaars trainees een bezoek aan het Kabinet van de Koning. Deze rijksorganisatie, gesitueerd aan de Hofvijver in Den Haag, ondersteunt Koning Willem-Alexander bij zijn taken als staatshoofd.

Tijdens het bezoek kregen onze trainees een presentatie over het werk binnen en de functies van het Kabinet van de Koning, welke werd verzorgd door Karin Schaafsma, Marjolein Beuker en Karin Bregman. Jaarlijks bereidt het Kabinet honderden bezoeken, ontvangsten, gesprekken en beëdigingen door de Koning voor. Ook is het Kabinet van de Koning verantwoordelijk voor beantwoording van brieven en verzoeken aan de Koning en zorgt het Kabinet voor het registreren, bewaren en overdragen van wetten, koninklijke besluiten en andere staatsstukken. Een interessante en prachtige kijk achter de schermen dus! 

Na de presentatie mochten onze trainees in kleine groepjes uiteen voor het uitwerken van een opdracht, waarvan de resultaten naderhand gepresenteerd werden voor de gehele groep.

Delen