Wetgeven onder de Omgevingswet: de draad na de schone lei

« terug naar overzicht

Datum
10 december 2020

Terwijl de laatste bouwstenen van het stelsel van de Omgevingswet worden gepubliceerd, staan de eerste wijzigingen alweer op stapel. In deze lezing nemen mr. Harald Oldenziel en mr. dr. Paul van der Lee, juridische projectleiders bij de directie Constitutionele Zaken en Wetgeving van BZK, ons mee in het verleden en de toekomst van deze stelselwijziging. Een enorm project waarbij uiteenlopende wetgevingsfamilies in een Omgevingswet zijn herenigd. Hoe hebben zij al die wetgevingsstijlen tot een uniforme stijl omgevormd? Welke problemen hebben zij daarbij ervaren ? En hoe zorgen zij ervoor dat zij ook in de toekomst stijlvast blijven? Daarbij zullen zij aan de hand van concrete voorbeelden ingaan op de Leidraad wetgevingskwaliteit stelsel Omgevingswet die volgend jaar online gaat. Een leidraad die ook in andere wetgevingstrajecten kan worden gebruikt.

In verband met de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus is de lezing online te volgen. De lezing wordt niet opgenomen en is dus niet terug te kijken.

Om interactie mogelijk te maken (u kunt tijdens de lezing via een chatfunctie vragen stellen) is er een maximum van 200 deelnemers. Voorafgaand aan de lezing ontvangt u per mail inloginstructies. De lezing wordt via de online tool Webex aangeboden.

Datum: donderdag 10 december 2020
Tijdstip: van 15:30 uur tot 16:30 uur
Doelgroep: overheidsjuristen en wetgevingsjuristen
PWO-punten: 1