Jaarverslag Raad van State 2023 (VOL)

« terug naar overzicht

Datum
23 mei 2024

De lezing zit vol. Aanmelden is mogelijk, je komt dan op een wachtlijst te staan.

In de algemene beschouwing van het jaarverslag van de Raad van State van 2023 staat het innoveren van de rechtsstaat centraal. De democratische rechtsstaat vormt de belangrijkste randvoorwaarde en waarborg voor een vreedzame samenleving. Dat spreekt niet vanzelf. Dat gaat niet vanzelf. De rechtsstaat moet je niet alleen onderhouden en versterken, de rechtsstaat moet zich ook verder ontwikkelen en waar nodig vernieuwen. We moeten ervoor zorgen dat onze democratische rechtsstaat bij de tijd blijft, in de toepassing van digitale technologieën, met een toekomstbestendige Grondwet en een sterkere rechtsstatelijke cultuur. De Raad van State doet in het jaarverslag enkele gerichte aanbevelingen. In de lezing zal Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State, deze aanbevelingen behandelen en nader toelichten.

Een onmisbare lezing voor alle wetgevingsjuristen en overheidsjuristen die dagelijks invulling aan de rechtsstaat geven! Na afloop is er gelegenheid om tijdens de borrel met elkaar van gedachten te wisselen. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen, wacht dus niet te lang met inschrijven!

Datum: donderdag 23 mei 2024
Tijdstip: inloop vanaf 15:15 uur, lezing van 15:30 uur tot 16:45 uur, borrel van 16:45 uur tot 17:30 uur
Locatie: Academie voor Wetgeving en Academie voor Overheidsjuristen, Lange Voorhout 62 te Den Haag
Doelgroep: overheidsjuristen en wetgevingsjuristen
PWO-punten: 1

Lukt het niet om in te schrijven omdat je geen zakelijke gegevens kunt invullen? Neem dan contact met ons op via academie@acwet.nl.