Politieke partijen, parlement en regering

6 « terug naar overzicht

Startdatum
13 maart 2025
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Democratische rechtsstaat
Inschrijven

Prijs € 500,-


Deze cursus richt zich op de politiek en bestuurlijke hoofdrolspelers. Daarbij is hun samen- en tegenspel aan de orde. Hoe ontwikkelt dit spel zich en wat zijn de actuele problemen en dilemma's? Ook wordt ingegaan op de vraag of de politieke partijen, het parlement en de regering (nog) wel de hoofdrolspelers zijn.

De docent Ruud Koole is politicoloog, historicus en emeritus hoogleraar politieke wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Hij was daarnaast onder meer voorzitter van de PvdA, lid van de Staatscommissie Parlementair Stelsel en is lid van de Eerste Kamer.

Oud-deelnemer aan het woord

Delen


Resultaat

Na afloop van de cursus heb je inzicht in de actoren die zijn betrokken bij de politiek en het bestuur en de verhoudingen daartussen.


Programma en dagdelen

Donderdag 13 maart 2025
09:30 - 12:30
Donderdag 20 maart 2025
09:30 - 12:30

‘Erg goede cursus! Precies de juiste balans van informatie, interactiviteit en vermaak.’

‘Inzicht in de huidige situatie m.b.t. politieke partijen alsmede de voorafgaande geschiedenis. Dit alles op onpartijdige wijze gepresenteerd.’

mr. W.E. (Ed) van Haveren, Senior juridisch adviseur bij Rijkswaterstaat Zee en Delta

“De cursus biedt aan de hand van praktijkvoorbeelden een duidelijk inzicht in de werking van het Nederlands parlement en de regering, maar ook in de verschillen met een aantal andere landen en parlementaire systemen. Daarnaast wordt met levendige voorbeelden inzicht gegeven over het formatieproces en de daarbij gevolgde strategieën. Ik kan de cursus van harte aanbevelen.”

Docenten

  • prof. dr. R.A. (Ruud) Koole

    Hoogleraar Politicologie
    Universiteit Leiden - Instituut Politieke Wetenschap

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?