Onderhandelen

12 « terug naar overzicht

Startdatum
7 april 2025
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheden
Inschrijven

Prijs € 1.200,-


Juristen onderhandelen voortdurend. Met collega's, beleidsmakers en belangenorganisaties. Hoe kom je met al die verschillende belangen, doelen en meningen tot overeenstemming? In ieder geval niet door aan te tonen dat je juridisch gezien gelijk hebt.

Deze training leert je middels theorie en oefeningen de techniek van het onderhandelen. Wat zijn belangrijke vuistregels en tactieken, hoe beïnvloed je het inhoudelijk resultaat en hoe verbeter je de relatie zonder onnodige -juridische- concessies? Kortom, wat zijn de geschreven en ongeschreven regels van het onderhandelen? De belangrijkste vaardigheden worden uitgebreid getraind waarbij ook volop ruimte bestaat om eigen praktijksituaties te bespreken en te oefenen.

Oud-deelnemer aan het woord

Delen


Resultaat

Tijdens de training leer je onderscheid te maken tussen verschillende onderhandelingsstrategieën, welke stijl van onderhandelen het beste bij je past en hoe je jouw aanpak kunt verbreden. Na afloop ken je de basisprincipes van win-win onderhandelen (een optimaal resultaat voor beide partijen met behoud van een goede relatie) en kun je deze onderhandelingsstrategieën toepassen.


Programma en dagdelen

Maandag 7 april 2025
09:30 - 16:30
Dinsdag 8 april 2025
09:30 - 16:30

'De theoretische kennis direct in praktische oefeningen omzetten, en dat twee dagen lang keer op keer, het dwong jezelf om erbij te blijven en te presteren. Goede feedback van een inspirerende trainer die alle cursisten bij de les hield.'

'Mooie mix van nieuwe informatie, handreikingen tot toepassing en persoonlijke feedback.'

Docenten

  • mr. G. (George) van Houtem

    Onderhandeldeskundige / partner
    European Institute for Negotiation

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?