Onderhandelen

12 « terug naar overzicht

Startdatum
8 april 2024
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheidstrainingen
Inschrijven

Prijs € 1.200,-


Juristen onderhandelen voortdurend. Met collega's, beleidsmakers en belangenorganisaties. Hoe komt u met al die verschillende belangen, doelen en meningen tot overeenstemming? In ieder geval niet door aan te tonen dat u juridisch gezien gelijk heeft.

Deze training leert u middels theorie en oefeningen de techniek van het onderhandelen. Wat zijn belangrijke vuistregels en tactieken, hoe beïnvloedt u het inhoudelijk resultaat en hoe verbetert u de relatie zonder onnodige -juridische- concessies? Kortom, wat zijn de geschreven en ongeschreven regels van het onderhandelen? De belangrijkste vaardigheden worden uitgebreid getraind waarbij ook volop ruimte bestaat om eigen praktijksituaties te bespreken en te oefenen.

Oud-deelnemer aan het woord

Resultaat

Tijdens de training leert u onderscheid te maken tussen verschillende onderhandelingsstrategieën, welke stijl van onderhandelen het beste bij u past en hoe u uw aanpak kunt verbreden. Na afloop kent u de basisprincipes van win-win onderhandelen (een optimaal resultaat voor beide partijen met behoud van een goede relatie) en kunt u deze onderhandelingsstrategieën toepassen.


Programma en dagdelen

Maandag 8 april 2024
09:30 - 16:30
Dinsdag 9 april 2024
09:30 - 16:30

'De theoretische kennis direct in praktische oefeningen omzetten, en dat twee dagen lang keer op keer, het dwong jezelf om erbij te blijven en te presteren. Goede feedback van een inspirerende trainer die alle cursisten bij de les hield.'

'Mooie mix van nieuwe informatie, handreikingen tot toepassing en persoonlijke feedback.'

Docenten

  • mr. G. (George) van Houtem

    Onderhandeldeskundige / partner
    European Institute for Negotiation

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?