Meesterlijk Onderhandelen

12 « terug naar overzicht

Startdatum
30 september 2024
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheden
Inschrijven

Prijs € 1.200,-


In de dagelijkse praktijk onderhandelen Rijksjuristen vaak op nationaal of internationaal terrein, zoals bij de Europese Unie of de Verenigde Naties. Het is één van hun belangrijkste vaardigheden. Overeenstemming bereiken over het ontwikkelen van nieuwe regels of een eenduidige uitleg, is niet altijd eenvoudig. Toch besteden we weinig aandacht aan het verbeteren van deze onderhandelingsvaardigheid.

Op Harvard is in de jaren 70 een methode ontwikkeld die meerwaarde creëert bij iedere onderhandeling. Geen tegenpartijen meer, maar gesprekspartners! Je zit immers aan tafel omdat je elkaar nodig hebt.

Delen


Resultaat

In deze training leer je een andere manier van onderhandelen, van zero-sum game naar het creëren van win-win situaties. De waarde wordt vergroot en de relatie met je onderhandelpartner verbetert. In de training behandelen en oefenen we de kern van de Harvard-methode aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. Daarnaast besteden we aandacht aan de context van onderhandelingen, zoals voorbereiding, je alternatieven, de trukendoos en interculturele aspecten.


Programma en dagdelen

Maandag 30 september 2024
09:30 - 16:30
Maandag 7 oktober 2024
09:30 - 16:30

Docenten

  • M. (Maarten) van Rossum

    Fellow verbonden aan het De Witt Institute

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?