Leiden van hoorzittingen VOL!

6 « terug naar overzicht

Startdatum
26 november 2024
Doelgroep
Overheidsjuristen
Inschrijven

Prijs € 600,-


In deze training staat centraal hoe je een ambtelijke hoorzitting, in persoon of telefonisch, of een bezwaaradviescommissie het best kunt leiden. Het gaat dus niet om de juridische inhoud van het horen in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, maar om de wijze waarop je aan een hoorzitting invulling geeft. Hoe open je een hoorzitting en hoe rond je af? Hoe kun je belanghebbenden het best bevragen? Hoe ga je om met de verschillende emoties die aan de orde kunnen komen? Hoe behoud je de regie? Hoe baken je de verschillende rollen en taken af?

Aan de hand van situaties die de deelnemers zelf aandragen, worden deze vaardigheden onder leiding van de trainer en met behulp van een acteur geoefend. Op deze manier krijgt elke deelnemer inzicht in zijn eigen handelen en of en hoe dat effectiever kan.

Over de trainer: Erland Swaving is zowel consultant, trainer, coach als moderator. Hij houdt zich bezig met complexe organisatie- en beleidsvraagstukken. Zijn werkwijze is analytisch, persoonlijk en gericht op onmiddelijke praktische toepasbaarheid.

In zijn trainingen en coaching richt hij zich vanuit de specifieke individuele wens en behoefte op zowel gedragsaspecten als vaardigheden. Daarbij is de eigen praktijk van de trainee uitgangspunt. Aan de hand van ingebrachte casuïstiek zet hij in op inzicht in eigen handelen en het aanspreken of verbeteren van vaardigheden. Zowel op het gebied van presentatievaardigheden (waaronder mediatraining), adviesvaardigheden, effectief overtuigen, regievaardigheden, acquisitie als leiderschap.

Oud-deelnemer aan het woord

Delen


Resultaat

Na deze training ben je beter in staat om in een hoorzitting emoties te reguleren en regie te behouden.


Programma en dagdelen

Dinsdag 26 november 2024
09:30 - 16:30

'Ik ben zeer enthousiast over deze cursus. Het was zeer verhelderend, stimulerend, en ben na afloop naar huis gegaan met  zeer bruikbare technieken en inzichten. De cursus biedt een goede verhouding tussen praktijkopdrachten en kennis waarbij je inzicht krijgt in onderhandelingsmethoden en hoe je daarmee regie kunt houden tijdens een zitting. Kortom een aanrader als je regelmatig hoorzittingen leidt.'

'Er is mij een spiegel voorgehouden en daarbij kreeg ik praktische tips hoe hier mee om te gaan bij het leiden van hoorzittingen. Ik kan er daadwerkelijk mee aan de slag.'

 

Docenten

  • drs. E.J.R. (Erland) Swaving

    Zelfstandig trainer
    Swaving Consultancy, Training en Coaching

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?