The quick brown fox jumps over the lazy dog

wetgeving

Vaardigheden

Meesterlijk onderhandelen

6 « terug naar overzicht

Startdatum
3 november 2017
Doelgroep
Overheidsjuristen en Wetgevingsjuristen
Inschrijven

Prijs € 500,-


In de dagelijkse praktijk onderhandelen Rijksjuristen vaak op nationaal of internationaal terrein, zoals bij de Europese Unie of de Verenigde Naties. Het is één van hun belangrijkste vaardigheden. Overeenstemming bereiken over het ontwikkelen van nieuwe regels of een eenduidige uitleg, is niet altijd eenvoudig. Toch besteden we weinig aandacht aan het verbeteren van deze onderhandelingsvaardigheid.

Op Harvard is in de jaren 70 een methode ontwikkeld die meerwaarde creëert bij iedere onderhandeling. Geen tegenpartijen meer, maar gesprekspartners! Je zit immers aan tafel omdat je elkaar nodig hebt.

Bij iedere onderhandeling spelen culturele verschillen een rol. Van hele zichtbare verschillen, bijvoorbeeld tijdens een onderhandeling tussen een Europese en een Aziatische partner, tot minder zichtbare verschillen, zoals tussen de positie van onderhandelaars in een organisatie. We zijn allemaal ingekleurd door onze culturele en professionele context. Dat is geen hinderpaal voor onderhandelingen, zolang je je maar bewust bent van die verschillen. In de training behandelen en oefenen we de kern van de Harvard-methode aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden.


Resultaat

Na deze training bent u zich meer bewust van hoe u waarde kunt creëren in onderhandelingen.


Programma en dagdelen

3 november 2017
09:30 - 16:30

Docenten

  • M. (Maarten) van Rossum LLM

    Adviseur
    Ministerie van Algemene Zaken

Meer informatie?

Alice Kieboom

drs. Alice Kieboom

Opleidingscoördinator

a.kieboom@acwet.nl
070 - 312 98 37


Deze cursus op maat?

Wilt u een cursus alleen met uw afdeling volgen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?