The quick brown fox jumps over the lazy dog

wetgeving

Vaardigheden

Meesterlijk onderhandelen

6 « terug naar overzicht

Startdatum
3 november 2017
Doelgroep
Overheidsjuristen en Wetgevingsjuristen
Inschrijven

Prijs € 500,-


In de dagelijkse praktijk onderhandelen Rijksjuristen vaak op nationaal of internationaal terrein, zoals bij de Europese Unie of de Verenigde Naties. Het is één van hun belangrijkste vaardigheden. Overeenstemming bereiken over het ontwikkelen van nieuwe regels of een eenduidige uitleg, is niet altijd eenvoudig. Toch besteden we weinig aandacht aan het verbeteren van deze onderhandelingsvaardigheid.

Op Harvard is in de jaren 70 een methode ontwikkeld die meerwaarde creëert bij iedere onderhandeling. Geen tegenpartijen meer, maar gesprekspartners! Je zit immers aan tafel omdat je elkaar nodig hebt.


Resultaat

In deze training leer je een andere manier van onderhandelen, van zero-sum game naar het creëren van win-win situaties. De waarde wordt vergroot en de relatie met je onderhandelpartner verbetert. In de training behandelen en oefenen we de kern van de Harvard-methode aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. Daarnaast besteden we aandacht aan de context van onderhandelingen, zoals voorbereiding, je alternatieven, de trukendoos en interculturele aspecten.


Programma en dagdelen

3 november 2017
09:30 - 16:30

Docenten

  • M. (Maarten) van Rossum LLM

    Adviseur
    Ministerie van Algemene Zaken

Meer informatie?

Alice Kieboom

drs. Alice Kieboom

Opleidingscoördinator

a.kieboom@acwet.nl
070 - 312 98 37


Deze cursus op maat?

Wilt u een cursus alleen met uw afdeling volgen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?